Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Karina Kristiansen

Karina Kristiansen 

 

Karina Kristiansen

 

Jeg hedder Karina Kristiansen og er 48 år. Jeg bor i Viborg midtby i et hus med min mand Kenneth og 2 af vores 3 børn. Magnus og Maria bor hjemme. Emilie er flyttet hjemmefra og bor med sin kæreste. Vi har en dejlig lille børnevenlig hund, som hedder Nova – hun er 12 år. 

 

Jeg har været dagplejer i 15 år og jeg elsker mit arbejde som dagplejer, hvor jeg er medvirkende til, at børnene udvikler sig socialt, motorisk, sprogligt, personligt og empatisk. Jer er i et miljø, hvor jeg lægger vægt på det nære og kære, omsorg og tryghed.  

 

Jeg lægger vægt på udvikling og læring. Dette skal foregå i et miljø, hvor der er tryghed og  nærvær og jeg har en anerkendende tilgang til børnene. Jeg har øje for barnets nærmeste udviklingszone, så barnets mulighed for læring styrkes bedst muligt.  

 

Jeg er uddannet pædagog, men valgte at blive dagplejer, da jeg mener, det for barnet er en rigtig god overgang fra hjem til institution – en god start i mindre rammer. 

 

I min fritid træner jeg i et motionscenter, strikker, går turer og følger mine børn i deres sport. Jeg kan lide at hygge mig med familien og venner og jeg rejser gerne en tur til syden. 

 

 

Karinas terrasse med legehus og legesager, bagved er haven

 

 

Mit hus ligger på en dejlig stille vej i Viborg midtby. Det er et dejligt område som byder på både natur, byliv og byggepladser.  

Vi har ikke langt til dagplejens kolonihave, som er et dejligt sted at komme og mødes med andre dagplejere og deres børn. Her leger vi på kryds og tværs og nye venskaber opstår. 

 

Min dagpleje består af en lille gang med plads til fodtøj. Herfra kommer man ind i en større gang, hvor overtøjet hænger. Hvert barn har en kurv med plads til tøj osv. Herfra er der et badeværelse, et køkken med lille plads til at spise og et dejligt lyst legerum med dobbeltdør ud til haven. 

Min hund Nova ligger i kælderen i løbet af dagen, når jeg arbejder og er ikke sammen med børnene. 

Dagligdagen 

 

 

 

 

 

 

Ved modtagelse taler vi om, hvordan jeres barn har sovet, om det har spist og om morgenen er gået godt. 

Vi leger, læser, hygger. 

Kl. ca. 8.30 spiser vi formiddagsmad. Det kan være boller eller rugbrød og frugt. 

Kl. ca. 9.15-9.30 begynder vores planlagte aktivitet. Enten indenfor eller udenfor. 

Kl. ca. 11 spiser vi middagsmad. Det er oftest rugbrød og grøntsager, men det kan også være varm mad. 

Kl. ca. 12 sover børnene. 

Kl. ca. 14.45 spiser vi eftermiddagsmad. Det kan være boller eller rugbrød og frugt.  

Ved afhentning taler vi om, hvordan dagen er gået.  

 

I min dagpleje deltager vi i og lærer om traditioner. Vi synger, læser og er kreative. Jeg målretter aktiviteten til det enkelte barn og dets udviklingstrin.  

 

Vi følger årstidernes skiften, vi mærker, vi føler, vi samler og vi vil lave aktiviteter af naturens ting. Vi kommer ud i al slags vejr “næsten” og jeg lægger vægt på at vi kommer ud så meget ud som muligt 

Af aktiviteter i min dagpleje kan jeg nævne: 

 

Dialogisk læsning. 

 

Sprogkuffert – de nære og kære ord. 

 

Puslespil. 

 

Synge og danse til musik. 

  

Holde samling og lytte til hinanden. 

 

Gå på tur til kolonihaven for at se på dyr og høste frugt og mødes med andre dagplejere og deres børn, så vi også kommer til at indgå i en større sammenhæng. 

 

Tage på bakken for at rulle, løbe, og kravle. 

 

Tage på løbebanen og give den fuld gas. 

 

Blæse og fange sæbebobler. 

 

På legepladsen. 

  

Gå på besøg ved en kollega. 

  

Lege i haven. 

 

Samle ting i naturen og bruge det indsamlede til et projekt. 

 

  

Dagplejepædagog 

Maria Mathiasen Tlf. 61890630 

Forældresamarbejde 

Jeg lægger vægt på et godt forældresamarbejde og mine forventninger er: 

 

Gensidig respekt – respektere hinandens forskelligheder, men gerne stille spørgsmål. 

 

Åbenhed – hvordan har barnet sovet, spist og hvordan har weekenden været. 

 

Dialog – hvordan går det hjemme og i dagplejen – trives barnet. 

 

Kontakt mig ved sygdom, ændring af komme og hente tidspunkt og ved andre der henter barnet. 

 

At forældrene tager skoene af og kommer 

indenfor. 

 

Sovetid 

I forhold til barnets søvn lytter jeg meget til, hvordan barnet har sovet derhjemme. Hvis barnet ikke har sovet så godt, kan det være det har brug for en ekstra søvn eller komme tidligere ud end det plejer. 

Jeg opfordrer til at barnet får lov til at sove så længe det kan, da børn har brug for at være udhvilet, så det derved har overskud og de bedste forudsætninger til at udvikle sig. 

Søvnen har også betydning for barnets måde at falde til ro på ved aftenstide.  

Praktisk information 

I min dagpleje har barnet hver sin kurv, så i forældre har mulighed for at “lade tasken stå” fra dag til dag. 

Tasken skal indeholde:  

Et komplet sæt ekstra tøj. Ekstra sut. Hagesmæk. Hjemmesko. Striktrøje. Sovetøj. Håndklæde til at blive skiftet på. 

Tøj efter årstiden: 

Termotøj. Regntøj.  

Gummistøvler. Flyverdragt. Vinterstøvler. Vandtætte vanter/luffer. Strikvanter/luffer. Hue. Solhat. Solcreme. Sandaler.  

 

Jeg har plads til, at I tager en hel pose bleer med ad gangen – jeg giver besked, når der er ved at være tomt.  

I skal have affaldsposer med til bleer, engangsvaskeklude og vådservietter uden parfume – jeg giver besked, når det er tid til at fylde op igen.  

 

Det er muligt at I lader barnevognen stå fra dag til dag (jeg har et skur den kan stå i) – i weekenden skal I tage den med hjem.  

 

Ved jeres barns sygdom skal I give mig besked om, at det ikke kommer og hvad det fejler. I kan ringe eller sende mig en sms. I skal også notere det på børnenettet. Når barnet er frisk igen, skal I give mig besked.  

 

Vi går i heldags legestue hver 14. dag, hvor I skal aflevere jeres barn i Legestuen. Jeg står klar til at modtage på det aftalte tidspunkt. I skal hente jeres barn igen i Legestuen.  

Vi er i en fast gruppe med 1-2 andre dagplejere. Indimellem er vi også i blandede grupper, hvilket jeg har en plan for, som jeg skriver på min opslagstavle.  

Det er i legestuen vi, i middagspausen, har faglige snakke og TOPI, med vores Dagplejepædagog, hvor vi taler om børnene og deres trivsel. Om formiddagen har vi både planlagte aktiviteter og plads til at følge børnenes spor. 

I legestuen holder vi bl.a.: 

 

Forældrekaffe dag 

 

Fastelavnsfest 

 

Julefest 

 

Vores dejlige legestue giver os mulighed for at lave lidt større arrangementer og her kommer barnet til at indgå i en større sammenhæng, som også er med til at ruste barnet til at komme videre i børnehave.  

Til legestuen skal I medbringe 2 tasker. Én til garderoben med udetøj. Én til puslerummet med ekstra tøj, bleer, skifteunderlag, klude, sut/sovebamse og Sovetøj. Dynen bliver i egen barnevogn, som skal medbringes. 

 

Ved min sygdom vil I, om morgenen, blive kontaktet af kontoret – det er vigtig at I har en telefon I kan høre. Kontoret finder en plads, hvis I har brug for det. I vil få af vide af gæstedagplejeren, hvornår jeg er rask igen.  

 

Hvis I har en taske til at stå hos mig fra dag til dag, vil jeg sætte den udenfor i barnevognen, som I kan hente om morgenen. Husk at putte bleer og klude i tasken. Barnevognen vil blive kørt frem, hvis vejret tillader det, ellers står den i skuret i haven. 

 

Åbningstider 

 

Mine åbningstider er: 

Mandag: 6.30-16.15 

Tirsdag: 6.30-16.15 

Onsdag: 6.30-16.15 

Torsdag: 6.30-16.15 

Fredag: 6.30-15.30 

Kontaktinformationer 

Karina Kristiansen 

Bøgevej 30 

8800 Viborg  

28697550 

Mail: kari502m@viborgskoler.dk